Overslaan naar hoofdinhoud
BlogKoppelingen

Flexibel assetmanagement met Neoforce

Door 4 december 2021september 6th, 2022Geen reacties

Assetmanagement, misschien wel het meest belangrijke maar ook het meest lastige proces binnen je organisatie.

Om alles goed te beheren, moet je immers eerst weten wat je allemaal precies hebt.

Wat is assetmanagement?

Met behulp van assetmanagement, of eigendommenbeheer in het Nederlands, leg je vast waarover je (organisatie) allemaal beschikt. Dit strekt van software tot en met bijvoorbeeld je smartphones en wagenpark. Veelal worden vooral de IT-assets vastgelegd, denk aan beeldschermen, computers, printers en de meer draagbare goederen zoals laptops, smartphones en tablets.

Flexibel assetmanagement met Neoforce

Een van de problemen waar je al gauw tegenaan loopt is dat het lastig is om te bepalen wat en hoe je assets precies wil registeren. Daarnaast verschillen de assets qua specificaties en dergelijke.

Er wordt dan al vaak gegeneraliseerd qua data, velden misbruikt voor het opslaan van bepaalde data. Zo wil je bijvoorbeeld je wagenpark registeren maar biedt je huidige tool je daar geen opties voor. Je moet je wagenpark dan maar registeren als heel iets anders (waarbij je dan weer belangrijke gegevens mist!) of algemeen object.

Dit terwijl je bij auto’s wellicht andere dingen wil registeren dan bij laptops. Auto’s hebben bijvoorbeeld een kleur en brandstof, en laptops een schermgrootte en processor.

Aan de slag met de module datasets

In Neoforce lossen we dit op met de module datasets. Iedere Neoforce-omgeving beschikt standaard over deze module.

De gehele regie en vrijheid ligt bij jou! Je kunt onbeperkt schema’s maken voor het registeren van je assets en meer. Je deelt de tabbladen en velden zelf naar eigen wens en inzicht in. Kies bijvoorbeeld voor een tekstveld voor het merk en type gevolgd door een valutaveld voor de initiële aanschafprijs.

Deze flexibiliteit leidt natuurlijk to ontelbare opties maar laat je niet inleveren op het gebied van beveiliging of andere instellingen. Zo hebben de schema’s automatisch hun eigen -gemakkelijk te beheren- rechtenstructuur, meerdere opties met betrekking tot geautomatiseerde acties, export- en koppelmogelijkheden en veel meer.

Voorbeelden van datasets

Wat zou je allemaal kunnen met datasets? Hieronder een aantal voorbeelden, maar het is lang niet gelimiteerd tot deze voorbeelden.

  • Hardwareregistratie (bijvoorbeeld beeldschermen, computers, laptops, smartphones, printers, netwerkapparatuur)
  • Wagenparkbeheer (bijvoorbeeld voertuigen, accessoires)
  • Kantoorinventaris (bijvoorbeeld kasten, apparaten, bureaustoelen, bureaus)
  • Bezoekersregistratie

Een van de mooie dingen aan datasets, is dat je de objecten ook weer kunt koppelen aan andere items binnen Neoforce. Koppel je object bijvoorbeeld aan een persoon om aan te geven wie het aanspreekpunt is, of aan een leverancier, of koppel ze aan een ticket waarmee je de relatie tussen het ticket en het object in kaart brengt!

Andersom werkt het ook. Je ziet in een oogopslag waarvan de persoon aanspreekpunt is, wat die ene specifieke leverancier nog eens heeft geleverd of welke tickets dat object heeft gekoppeld.

Hebben we je interesse gewekt?

Je kunt Neoforce gratis, zonder al te veel poespas een maand proberen. Oordeel zelf!

Bestaande klanten kunnen de module gratis gebruiken. De schema’s zijn aan te maken via beheer.

Hulp nodig?

Mail of bel dan naar support! Op werkdagen staat ons team tussen 9h en 17h voor je klaar. Eventueel kunnen we met je meekijken via oplossingen zoals Teamviewer of Microsoft Teams.