Skip to main content

Neoforce is hét beste TOPdesk alternatief: snelle en gebruiksvriendelijke servicedesk software.

Ben je op zoek naar een betrouwbaar, kosteneffectief en gebruiksvriendelijk alternatief voor TOPdesk? Zoek niet verder. Neoforce is dé Nederlandse servicedesk software die volledig is afgestemd op jouw unieke behoeften.

➡️ Lees verder om te ontdekken waarom Neoforce de ideale keuze is voor organisaties van elke omvang.

Gratis proberenBekijk prijzen

Waarom Kiezen voor Neoforce?

  • Kosteneffectiviteit: Met Neoforce krijg je een all-in-one oplossing zonder verborgen kosten of de noodzaak om extra modules aan te schaffen. Je betaalt een vaste, lage prijs per maand.
  • Incident Management op Zijn Best: Neoforce biedt een efficiënte en gestroomlijnde aanpak voor het afhandelen van alle soorten incidenten. Dit zorgt voor een snellere responstijd en een hogere klanttevredenheid.
  • Volledige Controle met Changemanagement: Neoforce geeft je volledige controle over alle wijzigingen binnen je organisatie dankzij onze geavanceerde changemanagementfuncties.
  • Centraal Asset Management: Met Neoforce beheer je al je bedrijfsmiddelen op één centrale locatie, waardoor je tijd en middelen bespaart.
  • SLA Management voor Topkwaliteit Service: Neoforce’s geavanceerde SLA-functies stellen je in staat om de servicekwaliteit voortdurend te meten en te beheren.
  • Lokale Nederlandse Support: Onze klantenservice is volledig in het Nederlands en staat altijd klaar om je te ondersteunen.
  • Mobiele Toegankelijkheid: Neoforce is volledig toegankelijk op mobiele apparaten en bevat zelfs een geïntegreerde barcodescanner voor extra gemak.

Flexibiliteit en Maatwerk

Neoforce is ontworpen met het oog op flexibiliteit en kan volledig worden aangepast aan jouw specifieke behoeften. Dit is een groot voordeel ten opzichte van TOPdesk, dat vaak rigide en minder aanpasbaar is. Bovendien is het bij Neoforce niet verplicht om volgens ITIL te werken; je kunt dit naar eigen wens aanpassen en instellen.

Ongeëvenaarde Veiligheid

Veiligheid is een van onze topprioriteiten bij Neoforce. Daarom laten we geregeld pentests uitvoeren door zowel interne als externe partijen. Neoforce is ISO27001 en ISO9001 gecertificeerd en alle data wordt veilig opgeslagen binnen Nederland.

Uitstekende Klantenservice

Onze Nederlandse supportdesk staat altijd voor je klaar. Of je nu een eenvoudige vraag hebt of te maken krijgt met een complex probleem, Neoforce zorgt voor een snelle en efficiënte oplossing.

Wat is het verschil tussen Neoforce en TOPdesk?

Neoforce is meer dan servicedesk software, en 100% gericht op jouw onderneming.

Volledig in te delen zodat het voor jouw organisatie werkt! Wordt regelmatig geüpdatet en geluisterd naar klantinput.

TOPdesk is gemaakt voor interne IT afdelingen van grote organisaties.

Dat merk je aan de focus op ITIL gebaseerd werken via allerlei lastige interfaces, de lage mate van flexibiliteit en de hoge prijs.

En dít is het echte verschil tussen Neoforce en TOPdesk:

Neoforce

Incident management

Changemanagement

Asset management

SLA management

Rapportages / API

Nederlandse support

Taggen van collega’s

Klantinput wordt verwerkt

Databehoud binnen Nederland

Koppeling met Nederlandse pakketten

To-do lists

Vaste, lage prijs per maand

Automatische facturatie

Web & App

TOPdesk

Incident management

Changemanagement

Asset management

SLA management

Rapportages / API

Nederlandse support

Taggen van collega’s

Klantinput wordt verwerkt

Databehoud binnen Nederland

Koppeling met Nederlandse pakketten

To-do lists

Vaste, lage prijs per maand

Automatische facturatie

Web & App